Dit is zo’n hapje waarvan je denkt: kleine moeite, groots resultaat. Het is snel klaar, smakelijk en het ziet er nog leuk uit ook! Ideaal voor een verjaardag, borrel of als voorafje. Je kunt de mousse ook een dag van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren tot gebruik.
Dit heb je nodig voor ongeveer 10 hapjes:
- 1 à 2 stronkjes witlof, buitenste bladeren verwijderd
- 200 gram roomkaas
- 50 gram zongedroogde tomaatjes
- 100 gram beenham (vleeswaren)
- tuinkers
Doe de roomkaas met de zongedroogde tomaatjes en 2 plakjes beenham in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer tot een gladde mousse. Haal de blaadjes los van de witlof en leg deze op een schaal. Snijd de overige beenham in reepjes van 1,5 cm breed en rol ze op. Schep in ieder witlofblad een eetlepel tomatenmousse, garneer het met de rolletjes beenham en tuinkers en voilà! Dat is alles, makkie hè?!
En als je nou niet zo van witlof houdt, dan kun je de witlof ook vervangen voor een blaadje sla.
Bereidingstijd: 10 à 15 minuten
Leuk ideeën. Succes Debbie
LikeGeliked door 1 persoon