


- 400 gram oud wit brood, in plakken van 2 cm dik of gewoon sneetjes brood gehalveerd. Je kunt er eigenlijk wel iedere soort brood voor gebruiken
- 100 gram zachte roomboter
- 250 ml amandelmelk
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 50 gram kristalsuiker, plus extra om erover te strooien
- 100 gram frambozen (vers of diepvries)
- 100 gram pure chocolade in stukjes
- 10 gram amandelschaafsel
- poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180°C. Besmeer de sneetjes brood met de roomboter en leg ze naast elkaar in een cakeblik (21cm x 11cm). Duw de stukjes chocolade ertussen. Klop de amandelmelk met de eieren, het vanille extract en de suiker. Giet het geleidelijk over het brood en laat 10 minuten staan. Verdeel de frambozen en de amandelen eroverheen en bestrooi met wat kristalsuiker. Bak in 30 minuten goudbruin. Laat het ongeveer 10 minuten afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Lekker met een bolletje chocoladeijs en slagroom.
Wentelteeftjes
- 50o gram oud wit brood
- 250 ml amandelmelk
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 50 gram kristalsuiker, plus extra om erover te strooien
- kaneel
- zonnebloemolie
Klop de amandelmelk met de eieren, het vanille extract en de suiker. Doop iedere keer een sneetje brood in het amandelmelkmengsel. Doe dit bij alle sneetjes brood. Stapel ze op op een bord en schenk het resterende mengsel eroverheen. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de sneetjes brood aan beide zijden goudbruin. Meng wat suiker met kaneel en bestrooi de wentelteefjes ermee. Eet ze nog warm lekker op! Eet smakelijk!