Ik probeer de laatste tijd meer groente te eten. Wij eten wel iedere dag groenten en ook veel verschillende soorten maar 200 gram per dag is toch best veel. Daarom maakte ik deze salade als lunch om zo aan mijn portie groenten te komen. De salade is snel klaar, voedzaam en gezond! Je kunt hem prima een dag van tevoren klaarmaken en op het laatst de rucola toevoegen.
Voor 1 of 2 personen
- 1 venkelknol
- klein blikje kikkererwten
- 1 handje rucola
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 blikje makreel in olie
- citroensap
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Verwijder eventueel de buitenste bladeren van de venkelknol en snijd de onderkant eraf. Halveer hem en snijd in hele dunne plakjes. Doe de venkel met de kikkererwten in een schaal, besprenkel met ongeveer 1 eetlepel citroensap, peper en zout, rozemarijn en de olijfolie. Meng dit door elkaar. Voeg dan de makreel en rucola toe en hussel kort door elkaar. Bestrooi met de zonnebloempitten.
Deze salade ziet er heerlijk uit
LikeGeliked door 1 persoon